בימי שגרה, קבלנים רבים פונים לרשם הקבלנים לנציגי רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון עם בקשות לרישום קבלני, העלאת סיווג קבלני או העסקת עובדים פלשתינאים.
משבר הקורונה הוביל לכך שהפעילות הכלכלית הואטה בחודשיים האחרונים וכתוצאה מכך נפתחה לקבלנים הזדמנות פז לקצר בצורה משמעותית את הליכי הרישום.
רישום קבלנים בימי קורונה
משבר הקורונה פגע כמעט בכל עסק בישראל, אנו שומעים חדשות לבקרים על עוד ועוד עסקים קטנים, בינוניים וגדולים אשר קורסים כמו מגדל קוביות דומינו. לצערנו, אנו עדים לאירוע מתגלגל אשר הוביל לכך שקבלנים רבים לא יודעים מה יוליד יום ולכן פעמים רבות נשארים על הגדר.
פעילות רשם הקבלנים מול ציבור הקבלנים בישראל צומצמה כך שנציגי הרשם לא מקבלים קהל בצורה פרונטלית וכל ההתנהלות מול הרשם מתבצעת בצורה דיגיטלית/טלפונית בלבד על מנת לצמצם את שיעורי החשיפה של נציגי רשם הקבלנים לנגיף הקורונה. בנוסף, פעילות הוועדות הפתוחות של רשם הקבלנים בוטלה לחלוטין כך שקבלנים אשר נדרשים להמציא מסמכים, לעבור תשאול או להוכיח פעילות עסקית לא מוזמנים כלל לנציגי הוועדה של רשם הקבלנים.
למה כדאי להגיש בקשות לרשם הקבלנים דווקא עכשיו?
כאמור, פעילות רשם הקבלנים מול ציבור הקבלנים בישראל צומצמה, אך לא הופסקה לחלוטין על ידי צוות העובדים אשר ממשיך להגיע לעבודה במשרדי רשם הקבלנים.
דווקא עכשיו בזמן משבר הקורונה, נפתחה לקבלנים הזדמנות פז להגיש בקשות לרשם הקבלנים ולקבל תשובות מהירות הרבה יותר מבעבר. אם בזמני שגרה, נציגי רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון טיפלו בבקשות השונות בטווח של 2-4 חודשים בממוצע – היום בזמן משבר הקורונה, ניתן לקבל תשובה ראשונית בתוך פרק זמן קצר מאוד של שבועיים עד חודש מזמן הגשת הבקשה כתוצאה ממיעוט כמות הבקשות אשר מוגשות לרשם הקבלנים.
כמו כן, פעמים רבות נציגי רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון נוטים לאשר בקשות רישום קבלנים, רישום קבלן שיפוצים, העלאת סיווג קבלנים, קבלן מוכר (כוכבית) או העסקת עובדים פלשתינאים בצורה קלה הרבה יותר מבעבר על מנת להימנע ממפגשים מיותרים.
לסיכום, אין ספק שמשבר הקורונה יעבור אותנו בזמן הקרוב ולכן מומלץ לקבלנים אשר מעוניינים לקצר תהליכים עתידיים, לקבל החלטות מהירות ולפעול דווקא עכשיו.